130 lägenheter i trähus planeras i Bredäng

/assets/img/mostphotos/17196549-bredang.jpg
Foto: Mostphotos
 

I Bredäng i södra Stockholm har Folkhem Lind tilldelats en markanvisning för runt 130 bostadsrättslägenheter. Detta enligt ett dokument från Stockholms stads exploateringskontor.

Längs Ålgrytevägen, mot naturreservatet i Bredäng, ska ett nytt bostadsområde växa fram. Arbetsnamnet för projektet är “Trädäng” då de totalt 800 bostäderna kommer ha att de just är byggda av trä gemensamt. Projektet är en del av Fokus Skärholmen som är Stockholms stads projekt för social hållbarhet.

Av ett dokument från kommunens exploateringskontor framgår att Folkhem Lind AB tilldelats en markanvisning för runt 130 bostadsrättslägenheter i området. 

– Vi är mycket glada att få möjligheten att vara med och utveckla Bredäng och vara del av Stockholms första trästadsdel. För Folkhem som specialiserad trähusbyggare känns det närmast som en självklarhet att vi ska vara med och utveckla denna stadsdel. Vår ambition är att skapa vackra trähus som bidrar till sammanhanget och där träets koppling till hantverk blir en viktig del av gestaltningen, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem, i ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

Bostäderna kommer ha utsikt över Mälaren och ha nära till både badplats och natur. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen