Brf i Täby Centrum får ny våning med takterrasser

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/StockholmLM/TabyLM/biblioteksgangen_langsida.jpg
Brf Annexets hus vid Biblioteksgången. Foto: Linda Myrin
 

Sedan år 2017 har Boettens bygge av lägenheter med takterrasser pågått ovanpå Brf Annexets hus, beläget vid Biblioteksgången i Täby Centrum. Och nu är det bara veckor kvar tills de är klara.

Boetten Bygg AB har sedan två år tillbaka haft ett byggprojekt igång i Täby Centrum, som innefattar 19 nya takterrass-lägenheter på en befintlig byggnad vid Biblioteksgången. Prospektering, för att undersöka projektets förutsättningar, inleddes i april 2017 och projektet byggstartade i juni samma år. Det är HSB Brf Annexet som utrustas med fler bostadsrätter ovanpå sin fastighet, vilket blir husets våning åtta.

För Bostadsrättsnytt berättar Anders Stendahl, arbetschef på Boetten Bygg, att det bara är omkring två veckor kvar tills projektet är färdigställt. Men inflyttning påbörjades redan under sensommaren förra året. Det som återstår är mindre åtgärder, till exempel inredningsarbeten. 

Brf Annexets hus, kortsida. Foto: Linda Myrin


Enligt bostadsrättsföreningens hemsida innebär projektets sista veckor till exempel att bygghissen monteras ned, att plåtarbeten på taket slutförs, samt en del målning och köksarbeten. Föreningen registrerades i maj 1969 och består, med våning åtta inräknad, av totalt 238 bostadsrätter.   

Under 2018 skrev lokaltidningen Täby Nyheter om bygget. Av deras rapportering framgick att det handlade om etagelägenheter med snedtak och tillhörande altaner, som skulle byggas på taket vid Biblioteksgången. Platschefen Johan Bergman berättade då även för lokaltidningen, att altanerna skulle bli 1,4 meter djupa och mellan åtta och 13 meter breda.

Enligt platschefen var det möjligt att se Globen därifrån, om man tittade noga. Och flera av taklägenheterna hade redan sålts.    

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen