Klart för 500 nya lägenheter i Upplands Väsby

/assets/img/mostphotos/norra-ekebo_utkast.rgb_color_04-lu.jpg
Gröna Ekebo. Foto: Pressbild Stena Fastigheter
 

Nu har detaljplanen för 500 nya bostäder i Upplands Väsby vunnit laga kraft. Det är Stena Fastigheter som står bakom projektet, och de vill skapa ett modernt stadsboende, enligt ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

Söder om Mälarvägen i Upplands Väsby ska Stena Fastigheter bygga 500 nya lägenheter. Projektet har fått namnet Gröna Ekebo och är en del av Upplands Väsbys största stadsutvecklingsprojekt kallat Fyrklövern. I området ska det både finnas hyres- och bostadsrätter.
– Projektet är en viktig del av utvecklingen som ska bidra till att lyfta området till en blandstad med en variation av boendeformer som ska passa olika tidpunkter i livet. De nya bostäderna blir ett bra komplement till de 740 lägenheter som vi har i området, säger PG Sabel, vd på fastighetsbolaget Stena Fastigheter Stockholm.

Gröna Ekebo ska bli ett modernt stadsboende där de boende har tillgång till parker och grönområden. I Gröna Ekebo ska även miljö och hållbarhet stå i fokus. Nära området finns stora grönområden som kommer vara kvar. Förutom närhet till naturen kommer de framtida boende i Gröna Ekebo även ha nära till padelbana och motionsspår. Byggstarten är beräknad att ske 2020, enligt Stena Fastigheters pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen