Stockholmare tjänar mest på privatuthyrning av bostäder

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/danderyd.jpeg
Bostäder i Danderyd, Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Under 2023 skedde flest privatuthyrningar av bostäder i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Stockholms län toppar listan med ett totalt överskott från uthyrning på över en halv miljard kronor, mest tjänade privatpersoner i Danderyds kommun. Det skriver TT.

Ifjol fick 82 000 personer i Sverige in extrainkomster från privatuthyrning av bostäder som översteg nivån för skattefria intäkter. Det rapporterar nyhetsbyrån TT. Flest privatuthyrningar skedde i Uppsala samt i storstadsområdena Stockholm och Göteborg. Det område som toppar listan är Stockholms län med ett överskott på totalt 547 miljoner kronor, skriver TT med hänvisning till uppgifter i tidningen Dagens industri hämtade från Skatteverket.

Den kommun i landet med störst överskott per person år 2023 var Danderyd i Stockholms län, där noteringen landade på i snitt 68 000 kronor.

Näst störst överskott per person noterades för privatpersoner i Kiruna, Norrbottens län, med i snitt 61 000 kronor per person, följt av Lidingö i Stockholms län med ett överskott på 59 000 kronor per person. I Gällivare, Norrbottens län, fick privatuthyrare ett överskott på i snitt 58 000 kronor per person.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen