Rättegång inledd mot påstådd hantverkare – försökte ta över 82-årings lägenhet

/assets/img/12176776-malmo-tingsratt.jpg
Utanför Malmö tingsrätt. Foto: Roland Magnusson / Mostphotos
 

En man som utgett sig för att vara hantverkare ställs nu inför rätta, misstänkt för att ha försökt ta över en 82-årig kunds bostadsrätt i Malmö via ett falskt gåvobrev. Det rapporterar SVT.

En 82-årig man anlitade vad han trodde var hantverkare för att tömma sin lägenhet i Malmö. I samband med det misstänks ett falskt gåvobrev ha upprättats där kunden uppges skänka bostadsrätten till en av de så kallade hantverkarna, som enligt SVT nu står inför rätta. 

Det hela började med att 82-åringen behövde hjälp med att tömma sin bostadsrättslägenhet i Malmö. För det anlitade han hantverkare som utgav sig för att jobba på en firma vid namn Seniorhantverkarna. I samma veva upprättades ett gåvobrev, som misstänks vara förfalskat, där kunden skänker bostadsrätten till en av de så kallade hantverkarna.

Efter det polisanmäldes händelsen, gåvobrevet bestreds och en förundersökning inleddes.

Den 20 juli inleddes rättegången i Malmö tingsrätt mot den påstådda hantverkaren, tillika gåvomottagaren i brevet, och hans två bröder som misstänks vara inblandade i det inträffade. De tre står nu åtalade för grovt bedrägeri.   

Rättegångens första timmar ska ha ägnats åt att beskriva 82-åringens liv, en man som hann avlida innan rättegången startade. Bland annat uppges han ha varit ensamstående, “medtagen för sin ålder” och haft hemtjänst och rullator. I SVT:s artikel finns ett citat med av åklagare Maja Källen från rättegångens första dag, där hon beskriver 82-åringen:
– Alla som har träffat honom efter det har kunnat intyga att han har inte förstått eller haft för avsikt att ge bort sin lägenhet.

Vidare framgår av SVT:s artikel att alla tre bröderna ställer sig nekande till anklagelserna.

Tidningen Sydsvenskan var det första mediet att granska fallet, vilket Bostadsrättsnytt skrev om då.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen