Stockholm: Grand Hotel i Nacka skrotar idé om brf

/assets/img/maria-groth-grand-hotel-saltsjobaden.jpg
Grand Hotel Saltsjöbaden. Foto: Maria Groth / Mostphotos
 

Tidigare planerade ägarna av Grand Hotel Saltsjöbaden för en ny hotellbyggnad med bostadsrätter för uthyrning, men efter avslag från Nacka kommun ska ägarna ansöka om bygglov för vanliga hotellrum istället. Det rapporterar Mitt i Nacka.

De som äger Grand Hotel Saltsjöbaden (Strandgården AB) planerade tidigare att utöka hotellkomplexet med en ny byggnad innehållande fem våningar med totalt 68 bostadsrätter. Hotellet är beläget i Nacka kommun, Stockholms län. Tanken var att bostäderna skulle ägas av privatpersoner samtidigt som hotellet skulle ha rätt att hyra ut lägenheterna till gäster, något som lokaltidningen Mitt i Nacka skrev om i juli. Upplägget skulle innebära att bostadsrättsinnehavarna inte kunde vara skrivna där permanent.

Förslaget fick en del kritik från politiker, bland annat från ordföranden i kommunens miljö- och stadsbyggnadsnämnd, Johan Krogh (C).
– Små lägenheter kan bedömas som hotellverksamhet men här rör det sig om flera tvåor och treor också och då finns en risk att de börjar användas mer permanent. Det är svårt att se hur de ligger i linje med detaljplanens bestämmelser om hotell, sade han i en kommentar till Mitt i.

Efter att ha fått avslag från kommunen på bygglovsansökan har ägarna nu valt att skrota idén om brf:en. Kommunen motiverade bland annat beslutet med att planerna innehöll för många stora lägenheter och får få parkeringsplatser för bilar.
– Vi har tänkt om och kommer att ansöka om att få bygga rena hotellrum i stället, inga bostadsrätter, säger Mikael Solberg på Strandgården AB till Mitt i.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen