Vänersborg: 25 nya bostadsrättshus uppförs av BoKlok

/assets/img/mostphotos/jarnet_vy1.jpg
Pressbild: BoKlok
 

På fredag startar försäljningen av BoKloks nya projekt i Skaven-området i Vänersborg. Totalt ska 25 bostadsrättshus ingå i projektet, meddelar bostadsbolaget i ett pressmeddelande.

Redan för snart ett år sedan började BoKlok att bygga bostäder i området Skaven, som ska bli ett nytt bostadsområde i Vänersborg och ligger fyra kilometer från centrum. Tidigare har företaget byggt bostäder i kommunen men då på Holmsängs hage. 


Nu skriver BoKlok i ett pressmeddelande att de ska bygga ytterligare 25 bostadsrättshus, både rad- och parhus i Skaven. Försäljningsstart är 26 augusti och inflyttningen sker i årsskiftet 2023/2024. 

– Vi har byggt många kloka hem här i Vänersborg, men det är bara vår andra bostadsetapp här i Öxnered och vackra Skaven. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda fler prisvärda hem på den här idylliska platsen, säger Johanna Ruul, senior projektchef på BoKlok.

 

Det nya kvarteret kommer heta Järnet och bestå av nio radhus och 16 parhus. 

– På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Husen byggs i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Genom att skapa ett bilfritt kvarter skapar vi också en tryggare bostadsmiljö och plats för annat än bilar på uppfarten – en mysig uteplats till exempel, säger Johanna Ruul.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen