Brf Notuddsparken nominerat till pris

/assets/img/mostphotos/notuddsparken-norr-1024x693.jpeg
Pressbild: Bright Living
 

På Öster Mälarstrand i Västerås ligger Brf Notuddsparken, ett projekt som blivit nominerat till Arkitekturpris i Västmanland 2023.

Arkitekturpris i Västmanland delas ut av föreningen Sveriges Arkitekter och i år är fyra projekt nominerade. Där återfinns bostadsrättsföreningen Notuddsparken på Öster Mälarstrand i Västerås.  


Det är byggherren Bright Living som uppfört bostäderna, som är ritade av Okidoki Arkitekter. De två huskropparna är byggda med stomme och fasad i trä och är både Svanenmärkta och FEBY Guld-certifierade. Det finns även andra klimatsmarta lösningar, som solceller och bilpool. 


I motiveringen till priset 2023 skriver Sveriges Arkitekter bland annat på sin hemsida följande om projektet: “Gestaltningsmässigt är de två bostadshusen enhetliga men inte identiska. De grönlaserade träfasaderna pryds med enkla men genomtänkta detaljer och skuggspel. De påhängda balkongkonstruktionerna skänker liv och rytm åt volymerna. Sammantaget bildar gestaltningen en tidlös estetik som bör kunna tilltala över generationsgränser”

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen