Markförvärv kan ge 250 nya bostäder i Rosendal

/assets/img/rosendal-1.png
Visionsbild av hyreshuset som ska innehålla 200 hyresrätter. Illustration: Metod arkitekter/Serneke
 

Uppsala kommun har nyligen sålt en tomt i Rosendal till Serneke Rosendal AB som planerar för både hyresrätter och bostadsrätter i området. Totalt kan det byggas runt 250 nya lägenheter. Detta enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Den 22 september klubbade Uppsalas kommunstyrelse igenom försäljningen av en tomt i Rosendal, med Serneke Rosendal AB som köpare. Enligt ett pressmeddelande från bolaget ska bygget av 200 hyresrätter starta i höst och preliminär inflytt har satts till år 2023. 

Visionsbild över innergården till det planerade hyreshuset. Bild: Metod arkitekter/Serneke Visionsbild över innergården till det planerade hyreshuset. Bild: Metod arkitekter/Serneke

Cirka hälften av lägenheterna blir tvåor och ambitionen är att kunna hålla nere hyresnivån med hjälp av statligt investeringsstöd.

Vidare skrevs ett markanvisningsavtal i samband med försäljningen avseende en intilliggande byggnad, där Serneke planerar för 54 bostadsrätter som beräknas stå klara år 2024.

Uppsala kommun har sedan tidigare även ett markanvisningsavtal med Sport- och rekreationsfastigheter AB för ett så kallat multihus i samma kvarter. Det ska inrymma  idrottshall, lokaler för kulturskola och bibliotek med hörsal. Bygget av huset är tänkt att starta nästa höst för att pågå fram till 2024. 
– Det här är ett bra exempel på hur vi ska utveckla Uppsala. Bostadsrätter, hyresrätter med billigare hyra och mötesplatser i ett och samma kvarter, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S) i pressmeddelandet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen