Stockholm: Det nattliga stöket på Strandvägen har upphört

/assets/img/bilder_nyheter/Västerås_LM/Sthlm_juni_2019/strandv.jpg
Strandvägskajen i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Stockholms stad har i samarbete med polisen lyckats få bukt med stöket på Strandvägen. Boende i närheten störs inte längre av sådant som nattliga street-race och hög musik. Det rapporterar Mitt i Stockholm.

I sommar har boende i Stockholmsstadsdelen Östermalm fått sin sömn störd av nattliga street-race på Strandvägen och hög musik. Enligt lokaltidningen Mitt i Stockholm har rallykörningar förekommit mellan Dramaten och Djurgårdsbron, i kombination med bilstereos på hög volym.

Mitt i rapporterar också om ungdomsgäng som sent om kvällarna spelat hög musik på den del av Strandvägskajen där det finns parkeringsplatser. Uppgifterna ska komma från grannar i området.

Tillfälligt fartgupp på Strandvägen. Foto: Linda Myrin Tillfälligt fartgupp på Strandvägen. Foto: Linda Myrin

Men efter att åtgärder vidtagits av Stockholms stad i samarbete med polisen, ska läget på Strandvägen nu vara under kontroll och ordningen ha återställts. I preventivt syfte fick vägen tillfälliga fartgupp och trafikljusen ställdes om till att om natten endast visa rött. Den stora parkeringen vid Strandvägen stängdes av nattetid och fick väktarbevakning.
– De åtgärder som vi vidtog i god samverkan mellan polisen och Stockholms stad har haft en väldigt, väldigt kraftfull effekt, säger Norrmalms lokalpolisområdes chef Tobias Lövström till Mitt i.

Polisens aktivitet på sträckan har också ökat i sommar.
– Samtidigt har vi varit där och lagfört bilister betydligt mer än tidigare. Antalet anmälda trafikbrott perioden maj–juli fördubblades mot året innan, fortsätter Tobias Lövström.

Hundrastgården i Strandvägens allé. Foto: Linda Myrin Hundrastgården i Strandvägens allé. Foto: Linda Myrin

Utöver vad som nämns ovan har en tillfällig hundrastgård installerats i allén som finns mellan körfälten för olika färdriktningar, för att få fler folk att röra sig i området på kvällen och på så sätt öka tryggheten. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen