Restate åter i blåsväder

Ombildningskonsulten Restate har fått kritik för hur de agerat vid ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Nu har ett nytt fall i Sundbyberg dykt upp, skriver Hem&Hyra.

HD: Brf som förlorat mål slipper betala motpartens rättegångskostnader

En brf i Stockholm som förlorat en tvist mot ett bolag i tingsrätten, överklagade domstolens beslut om att föreningen skulle stå för motpartens rättegångskostnader. Nu har saken avgjorts i HD och föreningen behöver bara stå för sina egna kostnader i tingsrätten, medan bolaget ålagts att betala båda parters rättegångskostnader i högre instanser.

Brf vill stoppa Zlatans Padel Zenter i Sollentuna

I höstas beviljades bygglov för Padel Zenter i Sollentuna kommun utanför Stockholm, ett projekt med padelhall och kontor som Zlatan Ibrahimovic står bakom. En brf i närheten försöker stoppa det och har nu tagit ärendet ända till mark- och miljööverdomstolen. Detta enligt Mitt i.

Stockholm: Länsstyrelsen positiv till stadens krav på elsparkbolag

I ett försök att få ordning på elsparkcyklarna i Stockholm ställde kommunen tidigare i år olika krav på elsparkbolagen, exempelvis att de ska ha polistillstånd för sin verksamhet. Flera av bolagen överklagade begränsningarna men länsstyrelsen godkände åtgärderna som staden vidtagit, ett beslut som nu även det har överklagats. Det skriver DN.


Sida 1 av 7 (62 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen