Byggstart för brf-projekt på Östermalm

/assets/img/balder-gravmaskin-1632409242.png
Ett första spadtag med grävskopa för att inviga bygget av Balders brf-projekt CAPREA på Östermlam. Till höger i bild Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson. Pressbild Balder
 

I veckan påbörjades bygget av en helt ny bostadsrättsfastighet på Östermalm i Stockholm. Bakom projektet står fastighetsbolaget Balder. Detta enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Den 21 september var det produktionsstart för en ny bostadsrättsfastighet på Östermalm i Stockholm. Det är ett projekt från fastighetsbolaget Balder som går under namnet CAPREA och vid färdigställande kommer inrymma 28 lägenheter. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. Bostadsrättsnytt har tidigare skrivit om projektet.

Visonsbild av brf-projektet CAPREA på Östermalm i Stockholm. Pressbild Balder Visonsbild av brf-projektet CAPREA på Östermalm i Stockholm. Pressbild Balder

På plats för att inviga bygget med ett symboliskt första spadtag, med hjälp av en grävmaskin, fanns Balders vd Erik Selin och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson.

För att göra plats åt bostadsrättsfastigheten pågår just nu rivning av en befintlig bensinstation. Bygget av föreningens hus beräknas kunna påbörjas i oktober för att preliminärt kunna färdigställas i slutet av 2023.
– Vi är väldigt glada över att få utveckla en bostadsrättsfastighet i ett av Stockholms bästa lägen. Vår ambition är att skapa moderna och långsiktiga hem med internationell standard, säger Erik Selin i pressmeddelandet.

Tomten som fastigheten ska uppföras på är belägen i hörnet Birger Jarlsgatan/Kungstensgatan, i närheten av Ellen Keys Park. Utöver bostäder kommer fastigheten innehålla butikslokaler i markplan och bilgarage i källarplan.
– Här har vi det första konkreta exemplet på hur ett nyproducerat hus byggs i Stockholm inom den nya byggnadsordningens ramar. På så sätt tar vi ansvar för att utveckla staden med respekt för varje stadsdels historia, tillägger Joakim Larsson.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen