Fokus på hållbarhet och återbruk i Täby Park

I nya stadsdelen Täby Park i Täby utanför Stockholm satsas det på delningsekonomi och grön mobilitet. Till exempel finns beachbanor för olika sporter, en bilpool, en lekpark med utlåning av leksaker och ett eget bokotek för utlåning av böcker. Detta enligt projektets hemsida.

Nytt forskningsprojekt om delad energi i bostadsområden

I ett samarbete mellan forskningsinstitutet RISE och KTH ska möjligheten till energigemenskap i svenska bostadsområden testas. Underlaget är ett projekt med två pilotstudier i ämnet, en i Örebro och en i Stockholm. Detta enligt byggaktören ÖBO som är en av aktörerna bakom projektet.

Fler laddpunkter för elbilar på gator i Stockholm

Stockholms stad ska tillsammans med Vattenfall-initiativet InCharge se till att sex nya publika laddgator öppnas i Stockholm. Totalt ska de utrustas med 55 laddpunkter för elbilar, samtidigt som befintliga laddgator uppgraderas. Det skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.

Marknadsplatsen sthlmflex ska avlasta Stockholms elnät

Elanvändare i huvudstaden, som företag och hushåll, kan nu mot betalning vara med och bidra till ökad effekt i Storstockholms elnät vid kapacitetsbrist. Detta tack vare att regionen testar en ny marknadsplats för effektflexibilitet, skriver Ellevio i ett pressmeddelande. Projektet går under namnet sthlmflex.

Lägst VA-pris i Stockholm och Västerås

Priset för vatten och avlopp, VA, har på ett år stigit med drygt fyra procent i landet. Det finns stora prisskillnader mellan Sveriges kommuner där de lägsta VA-priserna återfinns i Stockholmsområdet och Västerås. Detta enligt den senaste rapporten från Nils Holgerssongruppen.


Sida 1 av 3 (23 artiklar)

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen