Stockholm: 60 lägenheter i Fagersjö ombildade till bostadsrätter

/assets/img/restate_fagersjo.jpg
Fastigheten som numera tillhör Brf Mätpinnen 1. Foto: Restate
 

Nyligen sålde allmännyttiga Familjebostäder 60 hyresrättslägenheter i Fagersjö för ombildning till bostadsrätter. Köpare var Brf Mätpinnen 1 och köpeskillingen uppgick till 139 miljoner kronor. Det skriver föreningens ombud Restate i ett pressmeddelande.

Den 15 december i år förvärvade Brf Mätpinnen 1 en hyresfastighet med 60 lägenheter på Skrakgränd i Stockholmsstadsdelen Fagersjö (Stockholm Söderort) för ombildning till bostadsrätter. Köpeskillingen uppgick till 139 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från ombildningskonsulten Restate som var föreningens ombud under processen.

Fastigheten såldes av Stockholms stads allmännyttiga bostadsbolag Familjebostäder. Föreningen ifråga ska vara en av totalt två föreningar som, inom ramen för Stockholms stads ägardirektiv, blivit erbjudna ombildning i stadsdelen.

Brf Mätpinnen 1, port och fasad. Foto: Restate Brf Mätpinnen 1, port och fasad. Foto: Restate

Förutom bostäderna inrymmer även fastigheten 82 kvadratmeter lokalyta och 4 744 kvadratmeter mark.
– Det är glädjande att vi har kunnat medverka till en andra ombildning till bostadsrätter i Fagersjö. Detta kommer att gagna närområdet i stort. Genom ombildningen tillgodoser vi efterfrågan på fler bostadsrätter och vi balanserar upp den fortsatt stora andelen hyresrätter, säger Jonny Öhlander på Restate i pressmeddelandet.

Enligt föreningens hemsida har en del boende avstått från att köpa sina lägenheter för att istället fortsätta som hyresgäster i huset som numera tillhör Brf Mätpinnen 1.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen