Nya ägandeformen BRF 2.0 granskas av Konsumentverket

/assets/img/bilder_nyheter/well_fastigheter.png
Bostadsrätter av typen BRF 2.0 vid Väsjö Torg i Sollentuna. Bild: Well Fastigheter
 

Den nya bostadsrättsformen BRF 2.0 från Well ska nu granskas av Konsumentverket. Konceptet innebär bland annat högre avgift mot lägre insats.

Nyligen lanserade bolaget Well Fastigheter upplägget BRF 2.0, en bostadsrättsform där föreningen står för bolånet. Den 15 juni startade försäljningen av de första bostäderna av den typen, som omfattar 117 nybyggda bostadsrätter i Sollentuna.

För köparen innebär det en låg insats mot en hög månadsavgift. Konceptet, som redan väckt en del frågor, blir nu föremål för granskning hos Konsumentverket. Det skriver SvD.

Bland annat finns en oro för att de redan höga avgifterna som den nya bostadsrättstypen innebär, skulle kunna höjas ännu mer utan att konsumenten kan påverka situationen. Detta på grund av att köparen, i och med Wells upplägg, väljer bort rätten till styrelserepresentation, något som ingår i vanliga bostadsrättsföreningar.

Enligt fastighetsbolaget är det tvärtom troligare att avgifterna sänks ju längre en konsument innehar en lägenhet, i och med att föreningen hela tiden amorterar på lånet.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen