Orosanmälan om barn i misskött brf-fastighet

/assets/img/36966850-malmo-fana.jpg
Malmö stads flagga. Foto: Lars-Olof Åberg / Mostphotos
 

Efter att ett fastighetskomplex med bostadsrätter i Malmö misskötts under flera år, har nu stadens miljöförvaltning gjort en orosanmälan kopplad till situationen för de över hundra barn som bor i huset. Det rapporterar SR P4 Malmöhus.

Under flera år ska ett fastighetskomplex med bostadsrätter i Malmö, kallat Kinesiska muren, ha misskötts. Det uppges ha gått så långt att huset bland annat fått problem med mögel.

Då över hundra barn bor i byggnaden har kommunens miljöförvaltning nu lämnat in en orosanmälan, kopplad till barnens situation. Det framgår av Sveriges Radio (SR) P4 Malmöhus rapportering, en hänvisning finns även till tidningen Sydsvenskan.
– Det är omfattande fel i ventilationen som har varit avstängd, det har varit fukt- och mögelproblem. En del har inte värme i deras fastigheter, säger Vian Mirza, chef för miljöförvaltningen i Malmö stads tillsyn av bostäder, till P4 Malmöhus.

I tidningen Expressen, som också skrivit om orosanmälan, står att läsa att det rör sig om 119 barn boende i två av fastighetskomplexets bostadsrättsföreningar. Där framgår även att anmälan innehåller uppgifter om att barnen utsätts för stora hälsorisker och att det finns säkerhetsproblem kopplade till huset.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen