Valueguard: Prisnedgång för lägenheter i Stockholm

/assets/img/36983365-stockholm.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Under första halvan av mars sjönk lägenhetspriserna i huvudstaden något, medan en liten uppgång noterades i Göteborg. I februari ökade priserna på bostadsrätter i samtliga storstäder, mest i Stockholm. Det visar Valueguards senaste prisindex.

Enligt statistikproducenten Valueguards senaste bostadsrättsindex (HOX) steg lägenhetspriserna i landet med 1,8 procent i februari 2022. Efter säsongsjustering blir resultatet plus 1,1 procent.

Även i storstäderna ökade priserna på bostadsrätter, mest i huvudstaden där noteringen för månaden landade på plus 2,5 procent. I Malmö gick lägenhetspriserna upp med 1,6 procent i februari medan plus 0,7 noterades i Göteborg.

Valueguard har även tittat på statistik över prisutvecklingen för lägenheter i Stockholm och Göteborg under första halvan av mars. Den uppges visa på en nedgång om 0,2 procent i huvudstaden och plus 0,3 procent i Göteborg, jämfört med resultaten för februari som helhet.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen