Prisuppgång för lägenheter i storstäderna

/assets/img/mostphotos/6410519-norrmalarstrand-92.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

I februari steg priserna för bostadsrätter i både Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar Valueguards HOX-index.

Under februari gick prisindexet HOXSWE, för privatägda bostäder i Sverige, upp med 0,4 procent. Bostadsrättsindex steg med 0,3 procent på riksnivå. I Stockholm landade uppgången för bostadsrätter på 0,7 procent, och i Göteborg gick indexet upp med 0,5 procent, likaså i Malmö. Det framgår av Valueguards hemsida. För bostadsrätter i Stockholm steg indexvärdet från 266,93 i januari, till 268,68 under februari. I Göteborg gick värdet upp från 322,99 i januari, till 324,48 i februari, och i Malmö ökade indexvärdet från 246,27 under årets första månad till 247,48 under februari.   

Utvecklingen av lägenhetspriser i riket under de senaste tolv månaderna, landade på plus 0,8 procent i snitt. Det är en högre notering jämfört med för ett år sedan, när det kommer till tolvmånaderssiffran. Antalet sålda lägenheter i Sverige under februari, var cirka 15 procent färre än under samma period förra året.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen