Februari 2019: Reporäntan lämnas oförändrad

/assets/img/mostphotos/6945140-sveriges-riksbank.jpg
Utanför Sveriges Riksbank. Foto: Mostphotos
 

Riksbanken beslutade att lämna reporäntan oförändrad på minus 0,25 procent.

Riksbankens penningpolitiska beslut om reporäntan, som ska gälla från den 20 februari i år, presenterades idag. Och räntan lämnas oförändrad på minus 0,25 procent. Enligt ett pressmeddelande från Sveriges riksbank motiveras beslutet med att räntan behöver höjas i ett långsamt tempo, ungefär två gånger årligen med 0,25 procent per tillfälle. Detta för att kunna behålla inflationen på omkring två procent.

Enligt prognosen sker nästa höjning under kvartal tre eller fyra i år, förutsatt att konjunktur- och inflationsutsikterna inte förändras.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen