Sundsvall satsar på minskade störningar från byggen

/assets/img/mostphotos/x1000w-sundsvallskommun_43346_utan_ram_a4_300..dpi.jpg
Pressbild Sundsvalls kommun
 

Runt om i Sundsvall pågår byggarbeten och när ett grävarbete är igång kan det störa omgivningen. Nu satsar kommunen ihop med två kommunala bolag på att minska störningarna kring grävarbetena.

Det är Sundsvalls kommun ihop med kommunägda Mitt Sverige Vatten & Avfall och Sundsvall Energi med dotterbolag som tillsammans arbetar för att ta fram förslag på hur störningar kring grävarbeten kan minskas. Detta är aktuellt då Sundsvall växer så det knakar vilket medför buller, avstängda vägar och begränsad framkomlighet. 

– Vi behöver tillsammans se över hur samordningen av grävningar fungerar idag.  Vi behöver samverka på ett bättre sätt för att möta de behov och önskemål som näringsliv, trafikanter och närboende gett uttryck för, säger Maria Chruzander, avdelningschef på gatuavdelningen, Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande. 


Förslag på hur störningarna ska minska är bland annat att ha bättre samordning, skapa en ökad dialog med de som påverkas och ge bättre information. På detta sätt kan berörda verksamheter anpassa sig, enligt Sundsvalls kommuns hemsida. 

– Inom Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt med att förenkla och förbättra våra processer och detta är ett led i det arbetet. Vi har också förhoppningar att vi framåt kan dra nytta av det digitala verktyg för företagare som Näringslivsbolaget arbetat fram. Där ska man kunna följa sina ärenden och ta del av viktig information, säger Anders Hedenius, (S)ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen