Samarbete mellan HSB och Postnord ger brf:er paketboxar

/assets/img/postnord_hsb.png
Paketboxar utanför HSB Living Lab i Göteborg. Foto: Paul Björkman / pressbild HSB
 

I ett pilotprojekt ska boende i HSB Göteborgs bostäder få paketboxar utplacerade i närheten av sina kvarter, bland annat deltar nio brf:er. Projektet är ett samarbete mellan PostNord och HSB som skriver om detta i ett pressmeddelande.

Snart kan boende i HSB Göteborgs bostäder hämta ut paket i sina kvarter. Det möjliggörs genom ett pilotprojekt där Postnord i samarbete med den kooperativa bostadsorganisationen HSB ska placera ut postboxar i bostadsområden i Göteborg. Exempelvis deltar nio bostadsrättsföreningar i projektet. Det framgår av ett pressmedelande från organisationen.

Genom ett pilotprojekt där PostNord samarbetar med HSB Göteborg, placeras paketboxar ut runt om i Göteborg under april. Bland de som deltar i projektet finns nio bostadsrättsföreningar och tio hyresfastigheter.

Sammanlagt ska 37 paketboxar placeras ut vid bostäder som tillhör HSB Göteborg. Aktuella områden är Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Partille, Härryda.

Varje paketbox uppges rymma 16 fack i varierande storlekar som mottagare kan öppna via bluetooth och en app från PostNord. Vid leverans får paketens mottagare aviseringar i PostNord App och per sms. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen