Kraftig ökning av anmälda förrådsinbrott i Västmanland

/assets/img/forrad4.png
Foto: Johanna Häger / Mostphotos
 

Under 2020 ökade antalet anmälda förrådsinbrott i Västmanlands län betydligt. Det skriver tidningen VLT som tagit del av statistik över inbrottsstölder i källare och på vind i länet från Brå.

Statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar på en betydande ökning av antalet anmälda inbrottsstölder i källare och på vind i Västmanlands län år 2020. Västmanland ska också vara det län med flest inrapporterade förrådsstölder i landet under perioden. Det skriver lokaltidningen VLT. Bostadsrättsnytt har tittat närmare på antalet anmälningar i länet på kommunnivå under 2020 och 2019. Enligt Brå är siffrorna för fjolåret preliminära.

Det totala antalet anmälda inbrottsstölder i källare och på vind i Västmanlands län (samtliga kommuner) uppgick under 2020 till 952 jämfört med 866 året innan, en ökning med nio procent.

Mest ökade antalet anmälningar i kommunen Fagersta där de gick upp med nära 90 procent under perioden. I köping steg antalet anmälningar med 56,6 procent. Samtidigt noterades en nedgång i antalet anmälda förrådsinbrott i Skinnskatteberg där de sjönk med 86,6 procent.

Antal anmälda inbrottsstölder i källare och på vind i Västmanland

Källa: Statistik från Brottsförebyggande rådet

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen