Nytt regeringsförslag om slopad uppskovsränta för alla

/assets/img/21706680-stockholm-rosenbad.jpg
Rosenbad i Stockholm. Foto: Michael Erhardsson / Mostphotos
 

Regeringen, Liberalerna och Centerpartiet föreslår nu att uppskovsräntan ska slopas för alla som sålt en bostad med vinst, och att detta ska gälla för både befintliga och kommande uppskov. Det rapporterar Sveriges Radio.

Enligt nuvarande reglering kan den som säljer sin bostad med vinst och därefter köper en ny “inom en viss tid”, skjuta upp betalningen av reavinstskatten. Säljaren måste då betala uppskovsränta på 0,5 procent av det uppskjutna beloppet som utgör vinsten. Det rapporterade Sveriges Radio (SR) nu på morgonen den 29 maj.   
Förslaget innebär att denna ränta ska slopas, vilket är en av punkterna i januariavtalet. Och förändringen är tänkt att träda i kraft vid årsskiftet. Vad som tidigare varit uppe till diskussion är frågan om vilka som räntan ska slopas för. Och nu föreslår regeringen, Liberalerna och Centerpartiet att den ska slopas för alla, att både befintliga och kommande uppskov ska innefattas.   

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen