Det här söker skåningarna efter på bostadsajten

/assets/img/mostphotos/33623853-turning-torso-i-solnedgang.jpg
Foto: Mostphotos
 

Balkong, uteplats och hiss. Det är några av de sökord som ligger i topp när Svensk Fastighetsförmedling tagit reda på vad skåningarna letar efter i bostadsväg. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Med hjälp av uppgifter från Hemnet har Svensk Fastighetsförmedling gjort en kartläggning över de vanligaste sökorden som skåningar gör på bostadssajten. Undersökningen visar att det mest populära ordet är balkong, tätt följt utav hiss och uteplats. När det kommer till villor söks det mest efter hus med pool på tomten.
– Hiss och balkong är klassiska preferenser när man letar bostad. Pool sticker ut mer. Det kan handla om en nyfikenhet där köparen ser detta som ett plus. Det ska även tilläggas att många preferenser som vi ser i sökorden är målgruppsbaserade. En yngre spekulant kan i större uträckning tänka sig välja bort hiss, samtidigt som någon i den övre ålderskategorin inte kan det, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö, i ett pressmeddelande. 


Utöver kartläggningen har Svensk Fastighetsförmedling även genomfört sin årliga Trendrapport med hjälp av Sifo. Där framkommer det att det finns flera faktorer som skulle få skåningarna mer intresserade av en bostad, som till exempel odlingsmöjligheter. Om detta skulle finnas skulle 14 procent bli mer intresserade av bostaden. Åtta procent svarar i undersökningen att solceller skulle locka dem till en bostad och sex procent vill gärna ha ett hem där städhjälp ingår. 

 

De tio mest populära sökorden i Skåne för bostadsrätter:

  1. Balkong                                                                                    
  2. Hiss                                                                                      
  3. Uteplats
  4. Sekelskifte
  5. Inglasad balkong
  6. Garage
  7. Kakelugn
  8. Terrass
  9. Högst upp
  10. Vindsvåning

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen