Färre anmälningar om inbrott i lägenhet

/assets/img/mostphotos/10005050-inbrott.jpg
Foto: Mostphotos
 

Antalet anmälda fall av inbrott i lägenhet minskar, men närmar sig samtidigt nivån för villa, den bostadsform som länge varit mest utsatt för sådana brott. Detta enligt Hem & Hyra som tittat närmare på nationell statistik från Brå.

Ny statistik från myndigheten Brottsförebyggande rådet (Brå), som tidningen Hem & Hyra tagit del av, visar att antalet bostadsinbrott i landet minskar. Det framgår av en artikel i tidningens webbupplaga.

I kartläggningen ingår nationell statistik över antalet anmälda inbrott i bostäder under kvartal ett, två och tre, från år 2015 till och med 2019. Resultaten visar på en minskning av antalet anmälda bostadsinbrott i allmänhet. För lägenheter minskade anmälningarna med 29 procent under denna period. För villor och radhus sjönk antalet anmälningar från 9 897 år 2015 ned till 6 130 i år.

Under 2015 kom det in 5 774 anmälningar om inbrott i lägenhet, från kvartal ett till och med tre. I år var antalet totalt 4 164 under dessa kvartal.

Flest anmälningar om inbrott per 100 000 invånare, under kvartal ett till och med tre år 2019, registrerades i Skinnskatteberg kommun i norra Västmanland. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen