Enkät ska ge ökad trygghet hos brf:er

/assets/img/mostphotos/30964109-bredang-vagskylt.jpg
Belysningen kring bostadshus är en fråga i trygghetsenkäten. Foto: Mostphotos
 

Nu lanserar Riksbyggen sin nya tjänst Trygghetsenkät, efter en lyckad pilottestning. Tanken med tjänsten är att hjälpa bostadsrättsföreningar att skapa en tryggare miljö för de boende. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Tjänsten Trygghetsenkät som bostadsutvecklaren Riksbyggen nu lanserar är en webbenkät som skickas ut till de boende i bostadsrättsföreningen. Tjänsten pilottestades och fick bra respons, och nu går tjänsten att beställa på Riksbyggens hemsida. Frågorna i enkäten berör områden som belysning och regler, och de boende svarar både genom att välja om ett påstående stämmer eller inte och fyller i egna, mer utförliga svar.


Svaren från enkäten sammanställs sedan av Riksbyggen. Därefter presenteras en helhetsbild för styrelsen tillsammans med förslag på hur de kan förbättra tryggheten. Målet med enkäten är enligt Riksbyggen att medlemmarna i bostadsrättsföreningen ska känna sig delaktiga och hörda, och i slutändan känna sig trygga i sina hem.
– Vi har fått en väldigt bra återkoppling. Genom Trygghetsenkäten får styrelsen i föreningen en bättre helhetsbild av hur de boende upplever tryggheten. Alla boende får chansen att komma till tals och vara med och påverka sin boendemiljö, även de som kanske inte säger så mycket i vanliga fall, säger Tommy Lampa som varit med och utvecklat tjänsten inom Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen