Ovanligt få bygglov i Uppsala

/assets/img/mostphotos/7457450.jpg
Få bygglov beviljas i Uppsala. Foto: Mostphotos
 

Antalet beviljade bygglov för flerbostadshus i Uppsala län ligger på den lägsta nivån sedan år 2000. Detta visar statistik från Statistiska centralbyrån.

Enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) beviljades under årets första kvartal 18 bygglov för flerbostadshus i Uppsala län. Detta är det lägsta antalet beviljade bygglån på 19 år. År 2000 beviljades under samma period 203 bygglov för flerbostadshus. Jämför man med andra platser i landet så beviljades 1 328 bygglov i Stockholms län under första kvartalet av 2019, och i Norrbottens län sex stycken. 


Samtidigt som SCB visar ett rekordlågt antal beviljade bygglov i Uppsala rapporterar nyhetssajten 24Uppsala om att handläggningstiden för bygglov drar ut på tiden. Nyligen gav domstolen ett par rätt i ett ärende som berörde just bygglov. Det dröjde 40 veckor innan deras ansökan fick en handläggare, vilket de anmälde. Nu ska Justitieombudsmannen granska kommunens bygglovshantering.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen