Stockholm: 190 bostadsrätter byggs i Aspudden

/assets/img/mostphotos/230919---vy-fran-t-bana_ps_nj.jpg
Pressbild: Resona/DinellJohansson
 

Tillsammans med OBOS ska Resona bygga nytt i Aspudden i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande från ett av byggbolagen ska projektet bestå av cirka 190 bostadsrätter.

I Aspudden i Söderort i Stockholm ska 190 nya bostadsrätter byggas. Detta stod nyligen klart när kommunfullmäktige i Stockholms stad gav detaljplanen grönt ljus. Projektet med de nära 200 bostäderna drivs tillsammans av bostadsutvecklarna OBOS och Resona. 

– Vi är glada över att få ta ett stort steg med staden och OBOS. Tillsammans är vi med och utvecklar Aspudden och ser till att fler stockholmare får bo bra nära kollektivtrafik, grönområden och service säger Elin Andersen, Projektutvecklingschef på Resona, i ett pressmeddelande. 


I pressmeddelandet från Resona går det att läsa att de ska bygga två kvarter med flerfamiljshus. Kvarteren ska byggas nära torget vid Aspuddens tunnelbanestation och säljstarten beräknas till början av nästa år. Projektet kallas kvarter Sothönan och lägenheterna ska byggas med låg klimatpåverkan. I bottenplan på flerfamiljshusen, som ritas av DinellJohansson, kommer det att finnas verksamheter.

– Vi arbetar hårt för att kvarteret Sothönan inte bara ska möta, utan överträffa de högt ställda förväntningarna som förtätning av staden innebär. Vi har höga ambitioner för arkitektur, hållbarhet, livskvalitet och samhällsnytta, och vill på så sätt skapa värde för hela stadsdelens invånare, säger Elin Andersen, Projektutvecklingschef på Resona.


Produktionsstarten beräknas ske under 2026 men när inflyttningen kan påbörjas är ännu inte fastställt, enligt OBOS hemsida. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen