Västerås: JM bygger nytt i Kajstaden

/assets/img/mostphotos/skarmavbild-2023-03-14-kl.-10.47.02.png
Pressbild: JM
 

Bostadsbolaget JM har fått ett bygglov på Öster Mälarstrand i ett kvarter i Kajstaden. Det blir fyra hus, varav ett blir 15 våningar högt. Detta enligt Vestmanlands Läns Tidning.

Redan på 1990-talet påbörjades byggnation av bostäder på Öster Mälarstrand i Västerås. Idag är det nästan färdigbyggt, och ett av de sista projekten som är igång är kvarteret i Kajstaden, norr om Notuddsparken. 


Nu skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT) att JM har fått bygglov för 99 bostäder fördelade på fyra huskroppar i Kajstaden. 

– Vi satsar här för att det är ett mycket populärt område, säger Johan Swärdh, marknadsansvarig på JM region öst, till VLT.


Husen kommer ha en gemensam, upphöjd gård och ett av de fyra husen kommer bli 15 våningar högt. De andra husen blir tre respektive fem våningar högt.
– Ett intressant projekt, de som kommer att bo högt kommer att se ut över Mälaren. Helhetstänket med ett sammanbyggt kvarter verkar bra, säger Thomas Karlsson (S), byggnadsnämndens ordförande, till VLT. 


Bostäderna kommer bli bostadsrätter. Den första mars säljstartade projektet, som JM kallar Mälarvyn, för VIP-kunder. Tillträde till bostäderna ska enligt hemsidan ges i slutet av 2025. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen