Säljstart närmar sig för ny brf i Söderort

/assets/img/skarmavbild-2023-01-24-kl.-16.24.01.png
Visionsbild av takterrass i Slakthus Ett. Källa: Norban / Svenska Hem i Bromma
 

Bostadsutvecklaren Svenska Hem i Bromma planerar för en brf med runt 140 lägenheter i Slakthusområdet, Stockholm Söderort. Och projektet kan säljstarta redan i vår, enligt uppgift till Bostadsrättsnytt.

I kulturhistoriska Slakthusområdet, söder om Stockholms innerstad, planeras det för ett nytt kvarter med runt 140 bostadsrätter. Det är ett projekt från bostadsutvecklaren Svenska Hem i Bromma som ska säljas via mäklartjänsten Norban. Johanna Bonthron är ansvarig mäklare för projektet och hon bekräftar att försäljningen är tänkt att starta i år.
– Vår plan är att det ska säljstarta under våren 2023, säger hon i ett mejl till Bostadsrättsnytt.

Hon tillägger att föreningens lokaler i markplan är tänkta att inrymma verksamheter som kommer tillföra mervärde för boende och passa bra in i Slakthusområdet.

Kvarteret har fått namnet Slakthus Ett och inspiration till utformningen av det ska ha hämtats från Kødbyen i Köpenhamn och Meatpacking District i New York. Föreningens hus kommer ligga nära tunnelbanan och bostadsrätterna uppförs i storlekarna 1–6 rum. Exempelvis byggs studiolägenheter med dubbel takhöjd och stadsradhus “för familjen som inte vill släppa stadspulsen”. Bostäder inom projektet får balkong, uteplats eller terrass.

På föreningens tak, med utsikt över Avicii Arena (Globen), kommer det även finnas gemensamma terrasser och möjlighet till odling. I övrigt ska fastigheten innehålla både cykelgarage och cykelhissar.

Föreningen erbjuder fri andrahandsuthyrning och tillåter juridiska personer som köpare av dess lägenheter. 


Kort om Slakthusområdet

Slakthusområdet är ett tidigare industriområde som är tänkt att bli ett av de största stadsutvecklingsprojekt som Stockholms stad haft i modern tid. Planen är att det totalt ska byggas 4 000 nya bostäder på platsen, bostadsrätter såväl som hyresrätter i varierande storlekar. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen