Eslöv: Skofabrik kan omvandlas till bostäder

/assets/img/mostphotos/21258638.jpg
Foto: Mostphotos
 

I den gamla skofabriken i Eslöv vill Sesla Fastigheter bygga 17 lägenheter. Nyligen blev detaljplanen för projektet godkänd, enligt Skånska Dagbladet.


På Vasagatan i Eslöv ligger en tegelbyggnad som förr fungerade som skofabrik. Idag ägs byggnaden av Sesla Fastigheter. Skånska Dagbladet skriver att företaget har planer på att bygga om fabriken till 17 lägenheter med högt i tak och stora fönster. 


Det har tagit fem år att få till stånd en förvandling av fabriken till bostadshus då kommunen krävt en rad prover i marken efter föroreningar och arbetet med detaljplanen har tagit tid. I oktober godkändes detaljplanen av Eslövs kommun. 


Vilken upplåtelseform lägenheterna ska ha är ännu inte bestämt utan det kommer avgöras av efterfrågan när det blir dags för ett beslut.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen