Satsning på fler bostäder i Västernorrland

/assets/img/mostphotos/2289854-harnosand-staden-pa-andra-sidan-vatten.jpg
Härnösand. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos
 

För att klara av den förväntade befolkningsökningen gör flera kommuner i Västernorrlands län en satsning på fler bostäder. Detta enligt P4 Västernorrland.

Timrå, Härnösand och Sundvalls kommuner förbereder sig för ett scenario då befolkningen kan komma att öka i samband med en eventuell etablering av en storindustri i länet. Enligt P4 Västernorrland kan det röra sig om 13 000 – 15 000 fler invånare. 


Kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall, Bodil Hansson (S), säger till radion att de står inför en kraftig befolkningstillväxt och att den ökningen av invånare tidigare i regionen skett under de senaste 50 år. Hon menar att de behöver ställa om samhället och växa under kommande fem år. 


Kommunerna menar att de måste möta befolkningsökningen för att inte riskera av bli avflyttningskommuner. Stefan Dalin (S) kommunstyrelsens ordförande i Timrå, berättar att de planerat att bygga runt 1 000 bostäder. Även Härnösands kommun är redo att bygga  fler bostäder. Andreas Bolander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, menar att de detaljplanerat för bostäder nära vattnet för att skapa så attraktiva bostäder som möjligt. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen