Säljstart för takvåningar i höghus vid Telefonplan

/assets/img/hsb-telefonplan-1664958324.png
Utsikt från balkong i HSB brf Växeln. Visionsbild HSB
 

Nyligen startade försäljningen av de högst belägna bostadsrätterna i brf Växelns planerade höghus vid Telefonplan i Stockholm. Bakom projektet står HSB.

I början av oktober var det säljstart för 24 lägenheter i HSB brf Växeln vid Telefonplan i Stockholms kommun. Bostadsrätterna ska inrymmas i de översta våningarna av HSB Bostads planerade höghus vid Telefonplan i Stockholms kommun, enligt ett pressmeddelande från bostadsutvecklaren. Totalt ska flerbostadshuset bli 17 våningar högt och kommer ligga bredvid Teaterparken intill skogen.  

– Intresset för brf Växeln har varit stort och många har väntat på de fantastiska lägenheterna i höghuset. Projektet har unika toppvåningar och i den här etappen släpps kanske de bästa lägenheterna högst upp i huset på våning 17, säger Linda Younes, affärsområdeschef försäljning och marknad, i pressmeddelandet.

De 24 bostadsrätterna ingår i projektets tredje etapp och kommer gå att köpa via HSB Dela, en ägarmodell för unga vuxna.

Brf Växeln, som byggstartades i våras, kommer totalt att innehålla 217 lägenheter i storlekar mellan 1-5 rum och kök. I de översta våningarna är takhöjden tänkt att bli över tre meter och lägenheterna där kommer med stora balkonger. Semrén & Månsson har anlitats som arkitekt för projektet. Inflyttning i föreningen bedöms preliminärt kunna påbörjas under kvartal två år 2024. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen