Ängelholm: Konferensanläggning kan bli lägenheter

/assets/img/mostphotos/bild-klitterbyn.jpg
Bild: Ängelholms kommun
 

I Klitterbyn i Ängelholm ligger en konferensanläggning som kan förvandlas till bostadsområde med lägenheter. Detta då en ny detaljplan godkänts av kommunen.

Enligt Ängelholms kommun har en ny detaljplan tagits fram för det område i Klitterbyn som idag består av en konferensanläggning med stugor. I den nya detaljplanen föreslås det att man istället bygger ett 40-tal lägenheter på området. 

– Planen för bostäderna blir ett lyft för Klitterbyn och för hela området. I stort är det ett redan bebyggt område som moderniseras och det blir plats för liv på en plats som sedan länge stått tom, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm, i ett pressmeddelande från kommunen.


Torbjörn Nilsson, planarkitekt på Ängelholms kommun, berättar att tanken är att lägenheterna ska ligga i flerbostadshus i två våningar och att upplåtelseformen på bostäderna troligen blir bostadsrätter. 


Att det blir lägenheter är inte helt säkerställt då bygglov inte är klart. Bostadsutvecklare för projektet blir Granitor som ska fortsätta driva projektet framåt. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen