Byggstart för naturnära brf i Mölndal

/assets/img/brf-odlaren.png
Visionsbild av Brf Odlaren, Pedagogen Park i Mölndal. Bildkälla: Aspelin Ramm Fastigheter
 

Nu är det första spadtaget avklarat för Brf Odlaren i naturnära Pedagogen Park i Mölndal utanför Göteborg. Bakom projektet står bolaget Aspelin Ramm.

I nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal utanför Göteborg har fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter två brf-projekt igång, vilket Bostadsrättsnytt skrivit om tidigare.

Det första är Brf Växthuset med 42 lägenheter som byggstartade ifjol och nu startar även bygget av den andra föreningen; Brf Odlaren med 48 lägenheter. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Bjurfors innehar försäljningsuppdraget för bostadsrätterna i Odlaren och i nuläget ska nära hälften av lägenheterna vara sålda. När det första spadtaget för brf-projektet togs fanns omkring 20 av de blivande bostadsrättsinnehavarna på plats.
– Dagens spadtag är ytterligare ett steg mot vår vision att utveckla området till det bästa stadsdelscentrumet i regionen. Ända sedan vi köpte den före detta lärarhögskolan Pedagogen 2010 har vårt mål varit att utveckla Pedagogen Park till en modern och hållbar stadsdel med såväl boende som kontors- och affärsverksamheter, säger Aspelin Ramms projektutvecklare Eva Marby i pressmeddelandet.

Arkitektbyrån Radar har varit med och ritat Brf Odlaren vars lägenheter kommer inrymmas i två flerbostadshus i ett naturnära område, centralt beläget i stadsdelen. Enligt Aspelin Ramms hemsida byggs föreningens lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, fördelat på 26–92 kvadratmeter boyta. Vidare kommer det finnas en bil- och cykelpool runt 250 meter från föreningens hus.

Inflyttning i Brf Växthuset har preliminärt satts till juni nästa år, medan inflyttning i Brf Odlaren bedöms kunna starta i juni 2024.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen