Sundsvall: Byggstart för seniorbostäder

/assets/img/mostphotos/riksbyggen_brf_gronbodal_balkong_zynkavisual_210517.jpg
Pressbild: Riksbyggen
 

Den 12 maj togs det första spadtaget till Riksbyggens projekt i Sundsvall, Brf Grönbodal. Brf:en består av 31 lägenheter avsedda för seniorer med planerad inflyttning 2024.

Vid korsningen Grönborgsgatan/Dalgatan i Sundsvall är det idag, den 12 maj, oficiell byggstart för Brf Grönbodal. Det är Riksbyggen som ska bygga sitt Bonum-koncept med 31 seniorlägenheter. Bostäderna kommer ha två–fyra rum och ha en boyta på 54–97 kvadratmeter. 

– Det ska bli både roligt och högtidligt att sätta spaden i marken för Riksbyggens nordligaste Bonumprojekt. Vi ser ett stort behov av fler bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum kan Riksbyggen tillföra ett nytt koncept på bostadsmarknaden i Sundsvall, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, i ett pressmeddelande. 

 

Bonum-konceptet är anpassad efter målgruppen seniorer och är utformade med sociala ytor i föreningen för umgänge mellan de boende. 

– Många äldre som idag bor i villa vill ha ett mer lättskött boende som är enklare att lämna vid till exempel resor och då är Bonum ett perfekt alternativ. Det kommer att bli superfina lägenheter med högt i tak, stora fönster, rymliga balkonger och centralt läge, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Affärsområde Bostad Norr.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen