Västerås: Bostadsplaner i Rocklunda

/assets/img/mostphotos/36676145-solid-park-arena-rocklunda-vasteras.jpg
Del av idrottsanläggningen i Rocklundaområdet. Foto: Mostphotos
 

Nära området Skallberget-Vega i Västerås ska stadsdelen Rocklunda växa fram. Mittpunkten i stadsdelen blir idrottsarena men i området ska även bostäder byggas, då i ett höghus. Detta enligt Västerås tidning.

I höstas bildades en arbetsgrupp som ska ta fram planer för hur framtidens Rocklunda i Västerås ska se ut. Några av medlemmarna i gruppen är arkitekten Andreas Puskas och hockeyspelaren Anders Berglund.


Idag ligger en idrottsanläggning i området och det ska vara just fokus på idrott i Rocklunda. Västerås tidning skriver att arbetsgruppen även vill se bostäder och handelsplats i området. Just bostäderna skulle i så fall byggas i ett höghus.

– Utgångspunkten har varit att knyta an till den vision som Västerås Stad redan har gjort. I den pekar man väldigt mycket i den här riktningen och har tittat på hur andra städer har gjort, man behöver inte uppfinna hjulet mer än en gång, så att säga, säger Anders Berglund till Västerås tidning. 


I artikeln nämns det att de tänkta bostäderna skulle vara bostadsrätter. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen