250 nya bostadsrätter uppförs på Telefonplan

/assets/img/mostphotos/telefonplan_volymskiss_obs-stadens-bild.jpeg
Pressbild Stena Fastigheter
 

På Telefonplan i Stockholm har Stena Fastigheter nyligen vunnit en markanvisningstävling som avser 250 bostäder. Utöver dessa planerar bolaget en lika stor bostadssatsning till i området.

Inom centrala Telefonplan, en knutpunkt för kollektivtrafik i Stockholm, har Stena Fastigheter fått en markanvisning. Den möjliggör byggandet av runt 250 bostadsrätter.

I ett pressmeddelande berättar bostadsbolaget att förslaget nu detaljstuderas för att sedan skickas ut på samråd under hösten eller vintern 2022.

Redan nu äger Stena 191 bostäder i området och ska utöver denna markanvisning bygga på fastigheten Tvålflingan 5. Där handlar det också om 250 bostadsrätter. 

– Att få vara en del av stadsutvecklingen vid Telefonplan känns väldigt kul och spännande. När vi utvecklar städer och stadsdelar gör vi det alltid med omtanke och att få vara med och utveckla bostäder som en del i att addera levande och trygga stadsrum vid Telefonplan känns helt rätt för oss, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter i Stockholm, i pressmeddelandet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen