Bolag får order värd 300 miljoner för nytt brf-kvarter i Järfälla

/assets/img/ncc_nordr_veddesta.jpg
Visionsbild av Kvarter 12 i Veddestaden, Järfälla. Pressbild Nordr
 

NCC har fått i uppdrag att bygga 170 bostadsrätter i nya Veddestaden i Järfälla, Stockholm. Ordervärdet uppgår till 300 miljoner kronor och lägenheterna uppförs inom ramen för Nordrs exploatering i området. Detta enligt ett pressmeddelande.

Byggbolaget NCC och bostadsutvecklaren Nordr har tillsammans ett brf-projekt på gång med 170 lägenheter i det nya området Veddestaden, beläget i Järfälla kommun inom tätorten Stockholm. NCC har fått i uppdrag att bygga bostadsrättslägenheterna och ordervärdet för affären, som avser en totalentreprenad, uppgår till 300 miljoner kronor.

Projektet som fått namnet Kvarter 12 byggstartade under sista kvartalet 2021 och beräknas vara färdigställt i slutet av 2024. Totalt ska sju kvarter uppföras inom ramen för Nordrs exploatering i området och Kvarter 12 är det första som byggs.
– Veddestaden är Nordrs del i Järfälla kommuns utbyggnad av Barkarby, Stockholmsområdets största stadsomvandlingsprojekt. Samarbetet med NCC har gett en mycket fin produkt med fokus på boendekvalité och hållbarhet, säger Nordrs projektchef för Veddestaden Marcus Tärnåsen i ett pressmeddelande från NCC.

De 170 första bostadsrätterna som byggs kommer bli Svanenmärkta och ska inrymmas i ett kvarter med åtta trapphus. Storlekarna på lägenheterna blir 1-4 rum.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen