Riksbyggen ökade försäljningen under 2021

/assets/img/mostphotos/cwwbpxidob2dtwddlh8h.jpeg
Riksbyggens projekt Brf Djurgårdsvyn. Foto: Riksbyggen
 

I fjol ökade Riksbyggen sin försäljning av bostadsrätter med 33 procent. Ett trendbrott som bostadsutvecklaren noterat är att fler är villiga att köpa bostad utifrån ritning.

1 253 bostadsrätter såldes av Riksbyggen under förra året, vilket är en ökming med 33 procent jämfört med året innan. Några av de projekt som såldes under 2021 var Brf Djurgårdsvyn i Stockholm, Brf Sjömärket i Västerås och Brf Slottshamnen i Malmö. 

– Det är glädjande att Riksbyggen och stora delar av branschen haft ett bra 2021. Byggtakten av nya bostäder på en acceptabel nivå men det krävs dedikerade politiska satsningar för att hålla byggandet uppe över tid, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad, i ett pressmeddelande. 


I ett pressmeddelande meddelar bostadsutvecklaren att de märkt av ett stort tryck på bostäder och att fler är villiga att köpa lägenhet baserat på ritning, det vill säga innan bostaden är färdigbyggd. Detta har gjort att bostadsproduktionen har kunnat hållas igång.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen