Oscar Properties säljer planerat lyxprojekt

/assets/img/mostphotos/23339012-bergshamra-tunnelbanestation.jpg
Foto: Mostphotos
 

I Bergshamra hade Oscar Properties tillsammans med andra aktörer planerat att uppföra lyxiga lägenheter. Nu står det klart att bolaget säljer sina andelar, bara veckor efter att de även sålt projektet Primus som var tänkt att byggas på lilla Essingen, skriver Fastighetsvärlden.

I förra veckan sålde Oscar Properties sitt projekt Primus, som skulle bli ett lyxigt hus ritat av stjärnarkitekter, till Peab. Nu skriver Fastighetsvärlden att bostadsutvecklaren även säljer sina andelar i projekt Kraus i Bergshamra i Solna. 


Liksom Primus skulle Kraus bli ett lyxigt bostadshus. Där skulle 180 lägenheter byggas som en följd efter projekten 79&park och Norra Tornen. Byggnaden skulle uppföras där det idag ligger en Icabutik, alldeles intill den ena tunnelbaneuppgången i Bergshamra. 


Det här är inte första gången ett planerat bostadsprojekt inte blir av för Oscar Properties. Utöver Primus och Kraus fick de även lägga ner planerna på projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Det har Bostadsrättsnytt skrivit om här. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen