Sundsvall: BoKlok uppför 61 bostadsrätter i Lillhällom

/assets/img/mostphotos/3d-illustration-boklok-grimman-altan-radhus_1280x920.jpeg
Radhusen. Pressbild från BoKlok
 

Mitt emellan Lillhällom och Österro planerar BoKlok för ett nytt bostadsområde som ska innehålla 61 bostadsrätter. Försäljningen pågår just nu och inflytt är planerad till vintern 2022/2023.

BoKlok, ett boendekoncept som IKEA och Skanska ligger bakom, planerar att bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus i Lillhällom i Sundsvall i projekt Grimman. Namnet kommer från av att det ligger både stall och travbana i närheten. I skrivande stund är tolv bostäder sålda och tre reserverade. Priserna börjar på 1 275 000 och går upp till 3 330 000 kronor.  De första boende kan flytta in i årsskiftet mellan 2022 och 2023.


Bostadsrättsföreningen ska ha ett eget utegym och i projektet läggs stor vikt på utemiljön. Husen ska byggas utifrån solens gång och flerfamiljshusen får loftgångar som ger en känsla av en egen radhusentré. Att ta sig till Sundsvalls centrala delar är det sex kilometer och till Birsta handelsplats sju kilometer. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen