Alingsås: Markanvisning klar för Skogskullen

/assets/img/mostphotos/yzaxpydwinyhhf7lanc2.jpeg
Pressbild RO-Gruppen
 

Av över 30 bidrag stod det nyligen klart att RO-Gruppen och Stadsporten vinner markanvisningen för Skogskullen i Alingsås. Enligt RO-Gruppen är det troligt att det blir bostadsrätter.

I stadsskogen i Alingsås har nyligen markanvisningstävlingen för platsen Skogskullen avgjorts. Av 34 bidrag stod RO-Gruppen och Stadsporten som vinnare, enligt ett pressmeddelande. Deras bidrag skapades tillsammans med Wingårdhs arkitekter och följde uppdraget från kommunen att bidra till Västsveriges vackraste kulturstad. 


Ambitionen är att skapa Alingsås vackraste bostadskvarter. Det är totalt 86 bostäder som ska uppföras i projektet och enligt Bo Edvinsson, vd/projektledare/delägare Stadsporten, kan det absolut blir aktuellt att bostäderna blir bostadsrätter. 


På tomten ska det finnas en piazza som blir hjärtat i kvarteret. Ekologiskt och hållbart är ledord för projektet och husen byggs i trä. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen