Slott har blivit bostadsrättsförening

/assets/img/mostphotos/15750117.jpeg
Huvudbyggnaden. Foto: Björn Bernström
 

I Österåker norr om Stockholm har det anrika slottet Östanå slott och tillhörande flyglar omvandlats till bostadsrätter. Det är totalt elva bostäder som nu ligger ute till försäljning.

Den befintliga byggnaden Östanå slott byggdes i slutet av 1700-talet då det tidigare slottet förstördes i rysshärjningarna. Slottet ligger i slutet av en allé och nära havet med ön Ljusterö mitt emot. Efter flera års planer på bostäder och både renovering och restaurering är elva bostäder nu ute till salu. 


Det är både radhus och lägenheter som ingår i Brf Östanå slott. I slottet finns bland annat en våning på 192 kvadratmeter för 19,2 miljoner kronor med sex kakelugnar. I flyglarna finns radhus som kostar från sju miljoner kronor och uppåt. Ansvarig mäklarfirma är Le Grand Propértié. 


Har man snöat in på att bo i slottsmiljö finns flera andra alternativ. Runt Steninge slott i Sigtuna växer Steninge slottsby fram med radhus och bostadsrätter. Även i Näsbypark vid Näsby slottspark byggs det bostadsrätter för fullt. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen