Uppsala: Säljstart för ny HSB-brf i Luthagen

/assets/img/hsb-brf-luthagen-uppsala.png
Visionsbild av HSB Brf Luthagen Strand. Pressbild HSB
 

Bostadsföretaget HSB har säljstartat ett nytt projekt med 63 bostadsrätter i Luthagen, Uppsala. Detta enligt ett pressmeddelande.

Vid Fyrisån i Uppsalastadsdelen Luthagen planerar det kooperativa bostadsföretaget HSB för ett nytt bostadsprojekt: Brf Luthagen Strand med 63 lägenheter.
– Bygglovet är godkänt och därmed har vi nöjet att kunna erbjuda bosparare, medlemmar och övriga intressenter dessa centrala och exklusiva bostäder, säger HSB Uppsalas vd Göran Jaxeus i ett pressmeddelande från bostadsföretaget.

Projektet säljstartade den 22 september och är tänkt att börja byggas när 30 procent av bostadsrätterna har sålts. Försäljningsuppdraget innehas av Riksmäklaren Uppsala.

HSB beskriver föreningens kommande bostadsrätter som premiumlägenheter. Flerbostadshuset de ska inrymmas i kommer ha både hiss och garage. I pressmeddelandet lyfts exempel på interiöra lösningar som badrum med bastu, sovrum med walk-in-closet, samt köksö med häll, ho och vinkyl.

Visionsbild av HSB Brf Luthagen Strand. Pressbild HSB Visionsbild av HSB Brf Luthagen Strand. Pressbild HSB

Bostäderna kommer byggas i storlekar från 43-142 kvadratmeter, fördelat på 2-5 rum och kök. Vissa får dubbla balkonger och andra terrass.

Förutom bostadsrätterna är tanken att föreningens hus ska ha sådant som övernattningslägenhet, bastu/relax, växthus i glas på gården och kanotförråd. Utöver det kommer huset få solceller installerade på taket och planeras kunna uppnå kriterierna för Miljöbyggnad Silver. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen