Slutsålt och inflytt i Riksbyggens senior-brf i Högsbo

/assets/img/bonum-hogsbo.png
Bonum Brf Guldmyntet, Göteborg. Pressbild Riksbyggen
 

Nu har inflyttningen startat i Riksbyggens nya förening med seniorbostadsrätter i Göteborgsstadsdelen Högsbo. Och i samma veva såldes även den sista av projektets 79 bostadsrätter, enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

I stadsdelen Högsbo i Göteborg har inflyttningen i Riksbyggens Bonum Brf Guldmyntet satt igång. Det är ett nyproduktionsprojekt med totalt 79 bostadsrätter för seniorer, där den sista såldes i samband med att inflyttningen startade.
– Samtidigt som inflyttningen just nu pågår för fullt har vi sålt den sista lägenheten och det känns fantastiskt roligt, säger Riksbyggen Bostads sälj- och marknadsansvarige Anders Radne i ett pressmeddelande från utvecklaren.

Högsbo uppges vara beläget runt tio minuter ifrån centrala Göteborg, nära både Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Föreningens bostadsrätter ska inrymmas i två flerbostadshus, ritade av Liljewall Arkitekter, med verksamhetslokaler på markplan. Enligt Jesper Lundell som är regional affärsutvecklare på Bonum/Riksbyggen Bostad finns där redan en butik.
– Blomsterbutiken har redan flyttat in i det södra huset och framåt jul öppnar fotvården i det norra huset. När allting är uthyrt kommer närområdet berikas av inte mindre än ett halvdussin nya verksamheter, säger han i pressmeddelandet.

Husens fasader är täckta av gult tegel och dess utformning är tänkt att kunna smälta in bra intill omgivande bebyggelse från 50-talet.     

Bonum Brf Guldmyntet i Göteborg. Pressbild Riksbyggen Bonum Brf Guldmyntet i Göteborg. Pressbild Riksbyggen

Projektets lägenheter beskrivs som ljusa med stora fönster och öppen planlösning. Varje bostad har antingen inglasad balkong eller uteplats. I föreningen ska det också finnas en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet.


Bonum är ett boendekoncept som Riksbyggen utvecklat för seniorer, minst en person i hushållet måste ha fyllt 55 år. Exempelvis uppges bostädernas badrum vara planerade för att minska risken för fallolyckor och det finns inga trösklar i lägenheterna. Vidare ska ljudisoleringen vara bättre än vad standarden kräver, tunga dörrar har automatiska dörröppnare och alla utrymmen i föreningens hus ska gå att nå via hiss.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen