Riksbyggen uppför 145 bostadsrätter i Selma stad

/assets/img/zohsafqokuprqodbeam9.jpeg
Pressbild: Riksbyggen
 

I det nya området Selma stad i Göteborg ska bostadsbolaget Riksbyggen bygga 145 bostadsrätter. En del av lägenheterna ska för unga gå att köpa via modellen hyrköp, enligt ett pressmeddelande.

Igår påbörjades bygget av Brf Mårdbacka och Brf Dunungen som Riksbyggen står bakom. Husen byggs intill Selma Lagerlöfs torg i Backa i Göteborg.
– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Riksbyggens kvarter i nya Selma stad. Fler bostäder behövs och nu utökar Riksbyggen bland annat satsningen på att fler unga vuxna i Göteborg ska kunna skaffa en trygg bostad genom Hyrköp, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg i pressmeddelandet. 


Selma stad ska totalt få cirka 3 000 nya bostäder samt handel, kultur och idrott. Brf Mårbacka och Brf Dunungen kommer ha lägenheter med 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats. 


I Brf Dunungen kommer några av lägenheterna gå att köpa via hyrköp, som innebär att en ungdom som inte har råd med att köpa en bostad kan hyra den och sedan köpa loss den inom fem år. 


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen