Säljstart för projekt i Bromstensstaden

/assets/img/mostphotos/ester_hero01-park_final-scaled.jpg
 

Nu har försäljningen börjat av HSBs projekt Brf Ester i Bromstensstaden. Bostäderna kommer gå att köpa som vanligt samt via HSB Dela, enligt ett pressmeddelande från bostadsföretaget.

I Bromstensstaden, nära Spånga station, har HSB nu säljstartat 33 lägenheter i Brf Ester. Totalt ingår 152 bostäder i projektet men i den första etappen är det alltså trettiotalet lägenheter som säljs. Av dessa kommer 26 stycken gå att köpa via HSB Dela, som innebär att bosparare i åldern 18–29 år köper halva bostaden och HSB går in som delägare av resterande 50 procent. 

– Den unga bospararen köper halva lägenheten, och bor i hela. Och vi vet att vi gör skillnad. I pilotprojektet i Göteborg uppgav närmare 80 procent att de inte hade kunnat genomföra köpet utan HSB Dela, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm, i ett pressmeddelande. 

 

Lägenheterna i Brf Ester kommer ha en boyta på ett–fyra rum och kök och ska vara kvadratsmarta med maximalt ljusinsläpp. De flesta bostäder kommer ha balkong eller uteplats. 

 

Inflyttning i projektet kommer ske i början av 2024.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen