Utvecklingen av Norra hagastaden är igång

/assets/img/mostphotos/49887137-hagastaden.jpg
Hagastaden. Foto: Jonas Brodd/Mostphotos
 

Nu har planerna för Norra hagastaden i Solna kommit igång. Totalt ska 3 000 bostäder byggas, men i den första etappen är det 1 000 nya bostäder som gäller. Detta rapporterar Fastighetstidningen.

I slutet av augusti förväntas Fastighets- och servicenämnden fatta det första beslutet för Norra hagastadens utbyggnad. Projektet kommer i slutändan att erbjuda omkring 3 000 nya bostäder i åtta till tio nya kvarter mellan Eugeniavägen och Hälsingegatan i Solna. I den första delen av utvecklingen ska 1 000 bostäder byggas.

– Det är glädjande att utvecklingen av Norra Hagastaden äntligen kommer igång. Det skapar nya förutsättningar för nya bostäder och arbetsplatser i anslutning till utbyggnaden av den nya tunnelbanan till Arenastaden, vilket kommer att säkra Hagastaden som ett av Europas ledande life science-områden, säger Pehr Granfalk (m), kommunstyrelsens ordförande i Solna, till Fastighetstidningen. 


Fastighetstidningen skriver att arbetet med detaljplanen för utbyggnaden av Norra hagastaden påbörjas i år och förväntas bli klart år 2023. 


På Solna stads hemsida beskrivs Hagastadens utveckling som att gränserna mellan Solna och Stockholm suddas ut. Norra Hagastaden kommer bli en förlängning av Stockholms innerstad samtidigt som närhet till Nationalstadsparken finns.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen