107 nya bostadsrätter i Brunnshög

/assets/img/obos-lund.png
Visionsbild av planerade Brf Pärlan. Pressbild: OBOS
 

På uppdrag av bolaget OBOS ska AF Bygg Syd uppföra en ny brf med 107 lägenheter i Brunnshög, Lund. Detta enligt ett pressmeddelande.

Nya stadsdelen Brunnshög i Lund ska få 107 bostadsätter från OBOS. Det är Brf Pärlan som ska byggas, ett projekt som AF Bygg Syd (inom AF Gruppen) fått i uppdrag att uppföra. Det nya kvarteret beräknas kunna stå klart våren 2024, enligt ett pressmeddelande från AF Gruppen.

Bostäderna ska byggas som rektanglar med förskjutna placeringar, vilket möjliggör för snedställda balkonger och uteplatser utan insyn från grannar. Kvarteret kommer ligga centralt i Brunnshög, nära hållplatsen för den nya spårvägen och intill en parkanläggning, samt forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 
− Vi är glada över att få förverkliga detta speciella projekt i Brunnshög, som många associerar med innovation och kunskap i absolut framkant. Projektet blir AF Gruppens första uppdrag för OBOS Kärnhem, säger AF Bygg Syds vd Roger Persson i pressmeddelandet.

Staden Lund har som vision att Brunnshög ska bli en hållbar stadsdel med upp emot 40 000 boende och arbetande när den är färdigställd år 2030. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen